Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

1.7. Uudet kotisivut löytyy osoitteesta    

http://hunajan.blogspot.fi/

 

25.5. Pitkä pätkä vierähtänyt taas ilman päivityksiä. Eipä sitä liiemmälti näin jahtikauden ulkopuolella päivitettävää kyllä olekkaan. Näyttelyissä muutamat kasvatit käyneet joista tuloksina pääasiassa EH:ta. Zirun pennut kasvaa silmissä. Halla päässyt jo hirveä jäljestämään ja kovasti on hinkua perässä mennäkin, hihna ja hihnanpäässä roikkuva Jaska vaan estää etenemisen =D Piitu taas oli päässyt jo ihan oikean karhunhajujakin haistelemaan. Hieman oli pelottanut mutta kiinnostusta kuitenkin oli.

21.3. Alkaa olla Zirun taaperot jo suurin osa maailmalla. Kaksi on veilä hakematta ja nekin haetaan viikonlopun aikana. Saapi ruveta suunnittelemaan seuraavaa joka on sitten Sannin kakkos-pentue. Ajankohta ensi syksynä. Uros vielä mietinnässä joskin jonkinlainen näkemys jo siitä on. Eka pentuudesta saattais ainaskin ihan kelpo ajureita tulevan, kaikki ovat ajaneet jo useammankin tunnin ajoja.

18.2. Käytiimpä tänään sannin kanssa kokeilemassa ihan huvikseen pitkäjalkaisten kokeessa. V.tuiksihan se meni vaikka aamu näytti lupaavalta. Ekaa ajoi vajaat 80min jonka jälkeen jänes otti jostain syystä parin kilsan ritolat 4-tien varteen. Sain koiran kuitenkin onneksi hengissä pois alta sadanmetrin päästä tiestä. Siinä samalla aamun +2 asteen vesikeli vaihtui -2 asteen pakkaseksi ja auringon paisteeksi. Arvata saattaa miten yöjälkien kävi. Lasipintaisista jäljistä ei hajuja saanut eikä siten toista liikkeelle. Koirallekin iltapäivästä ihan karsea karppakeli, tassut auki vaikka niin kestävätassuisena sannia olen pitänyt. Hitto kun olis ollut mukava saada näytettyä näille iin ajokoira-mies jäärille että osaa se dreeverikin ajaa. No katellaan jos vaikka ensikautena uudestaan...

 3.2. Jääny näköjään taas päivitykset vähemmälle... No kelaillaampa vähän taaksepäin. Viime torstaina syntyi Zirulle viisi pentua, 4 narttua ja 1 uros. Viimeinen jouduttiin keisarinleikkaamaan kun ei ominneuvoin ulos päässyt. Katras ja emä voi hyvin ja pennuilla paino nousee huminalla. Eilen sunnuntaina pidettiin Iissä lauantailta pakkasen ja viiman vuoksi siirretyt kokeet. Kaikki koirat(3kpl) ajoivat ykköset, keli oli tod.hyvä! Sannikin oli mukana ja tulos rapiat 92pist.

Takita mummara se vaan jaksaa porskuttaa. edelleen päästää jäniksen perässä melkein kun ennen vanhaan. Monen tunnin ajoja ja jos kuinka monta kaatoakin tälle kautta. Onneksi lumitilannekin tänävuonna varsinkin muoria ajatellen hyvä kun koska sitä ei ole kuin 10-15cm.

 

12.1.2014 Nyt voi sanoa, että Ziru oottaa pentuja! 6vko astutuksesta ja ympärysmittaa tullut 7cm lisää. Ruokahalukin vaikuttaa olevan huipussaan.

22.12. Eilen Iin kokeissa tulostaso vähän vaihteleva, AVO1:sestä nollaan. Keli oli vähän karkea ja hanki kantoi jänistä niin ettei siitä paikoin jäänyt jälkeäkään. Otto-Poika ja Vinski(Ultra-Snabb) ajoivat molemmat kolmosen, ja ihan hilkulla molemmilla oli kyllä kakkoseenkin muutamaa kymmenystä vaille. Sanni VOI1 78pist ja Hunajan Casanovalla eka startti ja heti AVO1:nen rapiat 80pist. Hunajan Gisella oli tänään ajaa päräyttänyt ekan rusakon ajonsa.

8.12. No ykkösenhän se Iineskin(ilo-Pilkku) täräytti tänään Ruskon kokeissa, kuitenkin rimaa hipoen 76pisteillä. Hunajan Gildakin oli ekan ajonsa tänään ajanut. Kyllä vaa pistää hymyilyttämään =)

7.12. Sanni kävi taas pokaamassa kinkun Oulaisissa eilen VOI1:sellä 85,63 pisteillä. Se voitti samalla sitkeän kisan, ajoi vielä yli erän 25min. Pidempäänkin olis ajanut kun täydestä huudosta kiinni otin, ei vaan tarvinnut enempää ajattaa kun voitto oli jo sillä selvä. No samoissa kokeissa kuitenkin Nitrolle(Olo-Neuvos) kuitenkin tyhjät hakuerät ja nolla tulos. muutenkin kulunut pidennetty viikonloppu ollu kasvateille hyvä kun tuon Sannin onnistumisen lisäksi Casanova eli tutummin Manu ajeli yli 4 putkeen josta vielä kaiken kukkuraksi kaato.  Sitten vielä Sannin vajaan puolenvuoden ikäisistä jälkeläisistä Killelle ammuttiin eka jänis n. tunnin ajosta. Sunnuntaiksi pidetään vielä peukkuja Ilo-Pilkulle!

 

30.11. No niin nyt on maottelusta Rovaniemeltä tuomarointihommista kotiuduttu... Suomi voitti, JEEE!! Hyvä Suomen Dreeverit!! No asiasta toiseen, Ziru on nyt sitten astutettu Suvenperän Ricolla (FI37710/10). Astutus onnistui hyvin. Sannin pentu Ukko (Hunajan Guorrot) oli ajanut viimeviikolla ekan ajon ihan äänen kanssa ja hurjat 35min. Itte oli ylöskin saanut ja jänis nähty ajossa kaksi kertaa.

22.11. Otto tänään Oulaisissa kokeissa VOI0 =( Eka kyllä lähti liikkeelle ihan loistavasti ja ajoa 48min jonka ottivat lyhyenä. Sitten ei toista liikkeelle. Yöllä oli tullut lunta viitisen senttiä. No lohdutukseksi Jade (Hunajan Gimma 5kk) oli tänään omistajansa pienellä avustuksella ottanut taas itse pupun ylös(jo toinen kerta) ja ajellut sitä 40min. Ja vielä viimeviikolla Cilla taas oli ajaa täräyttänyt ykkösen kauriilla ja nyt on siis yhtä jänisykköstä vaille S KVA. Täytyy pitää peukkuja Cilllle! Ensiviikolla alkaa sitten se Zirun astutusrulianssa, toivotaan ettei ole yhtä työläs kuin Sannin...

16.11. No hitto että menee putkeen nämä arvokisat meidän koirilla tänä vuonna! Zirukin nyt juoksussa! Eli tappisarvi jää Zirun osalta kokonaan väliin eikä sinne pääsemistä enää tulevaisuudessa edes ole =( No josko sitten lohdutukseksi mustia pennunpaperoita kuitenkin ;) Ja näköjään viikko sitten jääny päivittämättä että Sannikin on juoksussa, joten SM kisat Sanniltakin toistamiseen jäi väliin!

7.11. Jadella(Hunajan Gimma) kuulemma tänään ensimmäinen itsenäinen ylösotto. Ajoa parikyt minsaa, välissä n.5min hukkaa jonka selvitti. Loppuhukka tielle.  Sannin SM-paikka varmistui eilen JEEE =)

4.11. Otto-Pojasta eilen Oulaisissa KVA 85,70 pisteillä!! Nitro(Olo-Neuvos) haki tyhjät. Valitettavasti jälki löytyi vasta toisen hakuerän lopulla eikä Nitro ehtinyt sitä ylös ottaa. Erä-Elli PM-kisoissa Kiteellä VOI2 73,87pist.

31.10. Loisto uutisia ruottista, Hunajan Ultra-Smart(Jack) ajeli viimeisen jänis-ykkösen tullen S KVA:ksi =) Jack oli jo valmiiksi S JVA eli on nyt kaksoisvalio. Sitten vielä kytiin Jaden ja Sannin kanssa reenaamassa jäniksen ajoa tänään. Sanni otti ylös ja Jade oli kytkettynä siihen saakka kunnes päästiin penikka pistämään näköjänikselle ajon väliin. No typykkähän päästeli 20 min täydellä ajolla ja lopulta hukkasi tielle. Ajo olis varmaan vielä jatkunutkin ellei jänis olis tielle tullut. Matkaa ajolle kertyi n.1km ja parit perätkin se selvitti. Lunta meillä ei vielä ole, eli aikamoinen suoritus nelikuiselta.

29.10. Viikonlopun tapahtumat yhteenvetona: Erä-Elli kokeissa VOI2 69pist. Kille 4kk ajoi ensimmäisen jänisajonsa. Nyt jo kolme näistä on äänen kanssa ajanut. Lauantaina käytiin Pepitan kanssa luultavasti viimeinen lintujahti tälle syksyä, saatiin metso =) Takita oli eilen töissä ja saatiin kahden tunnin ajosta jänis nurinkin(vaikka keli oli karsea kaatosade). Hyvin jaksaa muori vieläkin mennä eikä isompia vaivoja ole kun ikää alkaa olla 13wee.

22.10. Hunajan D-tolleripentue eilen 2wee. Paljon onnea punanenille!! Don Juan alias Sulo kävi lonkkakuvissa ja viralliset tulokset kyynärät 0/0 ja lonkat B. Koko katraasta on tullut hyvä luonteisia ja kaikki ovat olleet terveinä. Vielä kun saisi muutamia näyttelytuloksia ja hyväksyttyjä taippareita potrettiin niin olispa aika PRO!

14.10. Alkaa näyttää siltä että C-pentueestakin on tulossa ihan kelpo ajureita. Ruotsissa Cillalle oli taas yhden päivän aikana ammuttu kaksi kaurista ja jänis. Casperille viimeviikon aikana kolme kaurista. Suomessa Cindyllä hyviä ylösottoja lähes joka kerta, ajot vielä tökkii. Manulla samaa rataa kuin Cindyllä, nyt viimereissut vain menny mönkään porojen kanssa saikatessa. Cössillä on ajoja ollut myös, mutta sen osalta ei ilmeisesti kovasti kehuskelemista ole.  No toisesta pentueesta ruotsin puolella asusteleva Jack eli Ultra-Smart pelittää loistavasti. Kaatoja on tullut tasaiseen tahtiin, sekä jäniksiä ja kauriita. Viimeviikolla Jack kävi kokeissakin ja tuloksena kaksi VOI1:stä!!! Jack on nyt yhtä vaille KVA...

12.10. Onnea Iidalle ja Hunajan Erä-Ellille naisajojen voitosta VOI1:s tuloksella 75 ja rapiat pist.!

8.10.  Käytiin tänään Sannin, Kauppilan Janin ja Topin(3,5kk) kanssa vähän "reenamassa" jäniksen ylösottoja ja ajoa. Sannilla kolme eri ajoa. Kaksi ensimmäistä meni mökkien alle, kolmas pyöri ihan hyvin. Siitä ajosta päästiin pistään Topikin näköjänikselle. Meni jälkeä seuraten viitisen minuuttia ja ääntäkin tuli toistakymmentä haukkua. Siitä se lähtee, tuleva ajurin alku =)

1.10. Ruotsista tuli viimeviikolla kirje ja kuvia Candystä. Olivat ampuneet sille kauden ekan jäniksen. Hyvää kuului sinne. Näyttelyissäkin olivat kesällä käyneet, EH:n oli saanut. Tänään tuli sitten kuvia ja s-Postia Cillasta. Hyvää kuuluu sinnekin. Kauden eka kauris nurin 50min ajosta. Yritin kuvan lisätäkin mutta ei tänne suntuubiin vain madu... 

24.9. Hivenen ikävämpiä uutisia tällä kerta. Kuulin että yksi kasvateista on tulossa myyntiin mahdollisesti lähiaikoina. Kyseessä on 1.10.2011 syntynyt dreeveri uros. Jäniksiä sille on ammuttu jo useampikin. Sillä on todella komea ääni. Ja komea se on muutenkin, olen lähes varma siitä että SERT:it se saisi kasaan. Luonteeltaan se on sosiaalinen ja kiltti. Tulee toimeen pientenkin lasten kanssa ja myös muiden koirien(nykyisessä perheessä pieniä lapsia ja useampi uroskoirakin). Osaa olla sekä sisällä että häkissä. Nykyinen omistaja ei kuitenkaan ole täysin tyytyväinen koiraan joten on päättänyt sen myydä. Kuulemma ainakin haussa on toivomisen varaa. Uskon kuitenkin että koira on ihan kelpo metsästyskoira ja miksi ei joskus koekoirakin jos ei nyt aivan heti siitä odota "seuraavaa suomenmestaria". Kysellä voi alustavasti minulta.

22.9. Ei pöllömpi viikonloppu ollenkaan. Lauantaina Iin kokeissa Sanni ajoi kasikymppisen ykkösen ja tuli piirin- ja seuranmestariksi vm2013. SM-kisapaikkakin alkaa olla pikkuhiljaa varmistettu. Tessa samoissa kokeissa eka erä lyhyenä, ajoa 43min sitten ei toista liikkeelle. ylösottokeli oli ilmeisesti haastava(ensin lähes kuukausi rutikuivaa ja nyt sitten vettä tullu yötäpäivää 2vrk) sillä viisi koiraa haki yhdeksän tyhjää erää varmoissa maastoissa! Vinskillä Kuhmoisissa myös nolla-tulos. Ekan erän jänis oli ollu nyrkin kokoinen pikku sutti. Timo oli ottanut sen sitten lyhyenä. En muista ajo-aikaa mutta täydestä ajosta reilusti erän ulkopuolella koira kinni. Toinen erä 9min ja jänis tielle jonka jäljessä posti-auto oli saatellut pupua muutaman satametriä edellä, pellon kohdalla puppeli oli päättänyt väistyä vasemmalle auton edestä. Harmi vaan että kaiken tämän lisäksi pellolle oli ajettu vasta lietettä...No Iines(Ilo-Pilkku) ei kokeissa ollut ollu mutta kauden 11. supi ja rusakko nurin viikonlopun ratoksi. Myös Erä-Elliä ei ylöstoissa kaatosateet olleet haitanneet, hienoja ajoja ja muutama kaatokin viikonlopulle. No viikonlopun tietenkin kruunasi Teilojan Zirun suoritus, HIRV1:nen 87,5pist ja siitä tuli KVA!! Täys erä, karkkomatkat täyteen, pari yhteydenottoa jopa erän aikana, mutta kytkemisessä pieniä hankaluuksia sillä koira kiinni vasta kolmetuntia erän päättymisen jälkeen kiinteästä seisontahaukusta.

14.9. Sanni tänään Hyrynsalmella VOI1:nen 80,3pist. Myös Erä-Elli Kontionlahdella VOI1:nen 77,27pist. =)

12.9. Lintualotus meni ihan mukavasti. Oltiin kuivaniemessä sunnuntaista(8.9) tähän päivään. Sunnuntaina sain kyyhkysen jonka Pepita tietty pääsi hakemaan. Maanantaina Sannille kaksi jänistä, joista toisen ampui vieras porukka. Tiistaina sitten alkoi se oikea jahti. Saatiin pyy ja teeri. Pätkä saatiin taas kuulla Pepitan linnunhaukkuakin josta Kimmo kuitenkin ampui ohi hyppyyn. Keskiviikkoaamuna sitten taas oli dreeverit irti. Sannille taas jänis saatiin. Takitakin ajeli sitä ensin. Illlalla sitten Pepita taas pääsi töihin ja ajoi minulle kopiksi ukko-metson. Tänään ajurina oli Takita mutta jänistä ei saatu, mutta nähtiin kuitenkin. Lintuja ei saatu sitten lisää. Almallakin (Dona Elvira) A:n lonkat ja nollan kyynärät =)

7.9. Tänään oli sitten koepäivä. Aamusta asti on ollut lämmintä +15 ja pitkin päivää lämpeni vain entisestään. Keliä ei helpottanut yhtään vielä lisäksi kotuu kovasti pualtava tuuli. No Sanni starttasi Iin kokeissa ja ajoi VOI2:sen. Hyvä tulos sekin kyllä on vaikka ykköstä tietenkin lähdettiin hakemaan.  Eka erä oli tyhjä, keskimmäisessä jänis löytyi ja viimeinen taas tyhjä. Täytyy sanoa että maastoissa varmasti jänistä oli mutta keli oli tosi kuiva ja haastava. Sanni kyllä teki tosi hienosti töitä aamusta hakuerän viimeiseen minuuttiin saakka. Yritystä oli kyllä vaikka muille jakaa. Hausta tulikin molemmilta tuomareilta kaikista kolmesta erästä vitoset. Minun mielestä MI(metsästysinto) pistettä olisi saanut nostaa haun osalta neloseen( oli 3/3) koska oli se loppuun asti niin viimeiseen asti yritetty lähes helteestä huolimatta. Ziru oli Kuivaniemessä kokeissa ja kas kummaa meidän onneton hakia, jäniksen ajuri taas löysi hirvet ja haukkua paukutti HIRV ykkösen ja voitti samalla RAHKY:n mestaruuden =)

5.9. Tänään sitten eka G-pentueesta on ajanut jänistä. Gimma eli kutsumanimeltään Jade oli ajaa päräyttänyt 10minuuttia näöltä jähtenyttä jussia. Pennulla ikää 11vko. Viimeinen pentukin lähti tänään maailmalle. Gilbert lähti Lapinlahdelle. Pitkiä tulevia ajoja vaan sinne!!

2.9. no nii, ny se on sitte jänisjahtikin alkanu... Me oltiin kuivaniemessä pyynnissä. ajoja satiin molemille koirille mutta ei jänistä. hukkaan menivät pirulaiset, kaksi niistä juoksi pitkin teitä kilometritolkulla ja kolmas meni mökin alle. No Manu(Casanova) sentään oli saanu jänistä saateltua sen verran että Ari oli päässyt sen ampumaankin 40min ajosta. Oli ajanu sen jälkeen vielä kahta muutakin ja molempia tunnin. Ziru muuten haukkui iin kokeissa 31.8. hirv ykkösen 72,5pist! Vielä pari niin se on KVA! Cindy oli käynyt viikonloppuna näyttelyissä ja sieltä ERI SA javara-SERT. Ajojakin on Cindy tälle syksyä saanut.

29.8. Eilen illalla käytiin Zirun kanssa metässä ja nyt löyty sentään hirvi! Ei vaan antanu haukkua ko 15sek löytöpaikalla, sitte juoksutti vajaan 10 km ja hukkautti ittesä merenrantalääseikköön. Viikonloppuna Iin kokeisiin starttaan ja koitetaan löytää haukuttava hirvi.

28.8. Kaapo löysi ottajansa, nyt pitäis vielä killen semmonen löytää. Eli yksi uros dreeveri olis vielä vapaana. Pentu on sirutettu, rekisteröity ja eläinlääkärin tarkastama. Miran viralliset lonkka ja kyynärä lausunnot olivat tulleet, kyynärät 0/0 ja lonkat A =)

21.8. Kyyhkysaloitus oli meillä todella huono, ei tarvinnut laukaustakaan ampua. onneksi kuitenkin heti parilla seuraavalla reissulla sitten onnistuttiin vähän paremmin kun vaihdettiin paikkaa. Pepitakin pääsi päästelemään enimmät höyryt ennen varsinaista jahtikauden aloitusta. Sorsa-aloitus ei sekään sitten häävi ollut. Ensimmäisen laukauksenkin pääsin ampumaan vasta kuuden aikaan illalla. Siitä sain tiputettua lapasorsan toisella kutilla. Mutta harmin paikka kun se vain sitten saikin uudelleen siivet alleen ja pakeni paikalta eikä piipussa ollut enää panoksia milla parsia. Yhden sinikon kuitenkin sain iltahämärissä ammuttua ja Pepitakin pääsi töihin. Tänään sitten aamulla käytiin korkkaan myös Sannin reenikausi. Pari tuntia "mettää" ja pari napakkaa ajoa sai riittää kun asteita oli heti viideltä +15. Molemmat jänikset pääsin näkemään, toinen juoksi jalkoihin parin metrin päähän. Suurin osa pennuista on jo maailmalla. Kaikilla kuulostaa menevän hyvin, ja itseasiassa kovasti niitä on tervepäisiksi kehuttu =) Kaksi dreeveri-urosta edelleen vailla kotia.

9.8. Nyt on Zirulle käyty katsomassa sulhanen Keminmaasta, Rakka-ahon Jerry. Mukavan lepponen koira oli ja mettäsä pelaa, vikana vaan ettei taho hirviltä saaha pois ko ampumalla (se hirvi) :) Karhuakin on haukkunu, joten siltäkin osin hyvältä vaikuttaa. Rakenteeltaan hieman siro, mikä on hyvä ko Ziru on tollanen rohjake nartuksi. Odotellaan milloin juoksu alkaa, pitäsi siinä loka-marraskuun tienoilla tulla. Sitä ennen Ziru koitetaan haukuttaa KVA:ksi.

4.8.2013 Viikonlopun tapahtumia. Sulo (Don Juan) ei sitten taipunut tälläkään kertaa kun kävi toista kertaa taippareita kokeilemassa, no ensi vuonna uutta matoa koukkuun. Dreevereistä Cindy Iisalmessa EH ja Manu (Casanova) Haapajärvellä EH. 

2.8. Eilen käytiin koko konkkaronkan kanssa eläinlääkärintarkastuksessa ja tollerit sai samalla sirut niskaan. Kaikilla oli kaikki kunnossa eikä vikoja onneksi löytynyt.

27.7.2013 Nyt on Sannin pennut geenitestattu ja isä on varmistunut Seljankan Tehoksi, 2 urosta edelleen vapaana.

23.7. Meinaa olla melkoista hulinaa näiden parin katraan kanssa, ei juuri ehdi koneella istua että edes kotisivuja päivittäisi... No facebook toisaalta parempi paikka ainakin kuvien lataamiseen... Jokatapauksessa pennut vain kasvaa ja voivat hyvin. Kiinteää ruokaa syövät jo molemmat ja eilen näkivät toisensa(dreeverinpennut v. tollerinpennut) ensimmäistä kertaa. Olihan vilinää ja vilskettä kun 14 pentua vilisteli takapihalla =D Varista näytin tollerinpennuille toissapäivänä, kiinnostusta näytti olevan, kävivät siinä leikintohelluksen välissä sitä jokainen aina välillä nyhtämässä. Dreeveritkin pääsivät riistan makuun kun niille heitin jäniksenpään tutkittavaksi. Aivan hurjana olivat sen perään, melkei tappelu niillä meinasi keskenään tulla kun yrittivät sitä itselleen omia. DNA-testit on otettu ja tulosta odotellaan. Kahdelle Sannin urospennulle on vielä hyvä koti hakusessa, muilla ottajat on jo lötyneet.

4.7. Tänään sain ensimmäiset hännän heilutukset Sannin pennulta =) Yrittävät jo kovasti painiakin mutta ei siitä vielä oikein tahdo tulla mitään =D Pepitan pennuillakin silmät osalla kokonaan auki ja lopuillakin jo raollaan.

30.6. Täällä kasvetaan pentulaatikoissa tohinalla. Molemmat pentueet tuplanneet syntymäpainonsa tällä hetkellä. Sannin pennuilla jo silmätkin auki. Molemmat mammat loistavia äitejä. sannilla vähän pyllyjen putsaamisessa toivomisen varaa, mutta menkööt se ekakertalaisen piikkiin.

23.6. Pepita pyöräytty sitten juhannuspennut eilen 3 urosta ja 3 narttua =) Synnytys meni oikein hyvin ja taisi olla parissa tunnissa suoritettu. Pennut ja emä voi oikein hyvin ja kaikilla painot lähteneet mukavasti nousuun. Sannin pennut on kasvaneet jo kovasti. Sannikin pentuineen voi mainiosti.

19.6. sanni pyöräytti maanantaina 5 urosta ja 3 narttua =) Kaikki meni hyvin eikä synnytykseen tarvinnut minun puuttua oikeastaan milään lailla, vaihdoin vain välillä kuivia alusia. Sanni vaikuttaa olevan oikein hyvä äiti ja maitoa riittää. Kaikki olivat ruskea-valkoisia joten olettaa saattaa että Tehon jälkeläisiä ovat, varmistetaan kuitenkin asia sitten viidenviikon päästä DNA-testillä. Kuvankin lisäsin Sanni, Ziru ja muuta kansioon.Varattavissa olisi vielä 2 urosta ja 1 narttu. Pepitalla ei vielä merkkejä synnytyksestä.

16.6. Ruotsin Dreeverijärjestö myönsi Takitalle hopeisen ansiomerkin hyvistä jälkeläisnäytöistä ruotsissa. Cindy tänään EH näyttelyissä. Sannilla aivan valtava maha, ympärys 82,5cm!! Pepitakin kyllä lihonut  kovasti mut ei kuitenkaan ihan niin kamalalta näytä kuin Sanni. H-hetket lähestyy...

23.5. Juu kyllä siellä vain pentuja Pepitankin masussa näkyi, ja kuulemma ihan hyvän kokoinen pentue vielä tulossa. Sannista jo näkyykin päällepäinkin että tiineenä on. Eli meidän kesloma on sitten tältäosin suunniteltu =D

16.5. Tänään käytiin Pepitan ja Sannin kanssa ultrassa. Sannista eläinlääkäri sanoi heti että tiineenä on. Pepitaa hän vielä vähän arpoi, tuumasi että luultavasti on mutta käymme vielä viikonpäästä varmistamassa asian. Donnan lonkka- Kyynäräkuvauslausunto on nyt virallinen, lonkat B/B ja kyynärät 0/0  Lisäsin muuten kuvia Konstista ja tuoreen kuvan Pepitasta Pepita ja jälkeläiset galleriaan. Kuvat vaan valitettavasti aika pieniä kun levytila alkaa olla kotisivuilla kortilla...

12.5. Helatorstaina käytiin Zirun kanssa raahessa näyttelyssä. ERI tuli mut ei sen kummempia...

5.5. Tälle viikonlopulle muutama näyttelytulos. Laihialla Cössi sai EH:n. Oulaisissa taas Cindy ERI SA ja PN2. vara-SERT. Ziru siellä H ja Pepita päätti näyttelyuransa EH:än.

20.4. No nyt on sitten astutusrulianssi saatu päätökseen. Olipa aikamoinen hullunmylly. Pepitan ja konstin astutus sujui ongelmitta kahteenkin kertaan. Sannilla taas oli poikaystävien kanssa vähän ongelmia. Patu kun ei ruvennut Sannin kanssa millekkään. Ajelin sitten seinäjoelle kokeilemaan mitä Tessu( FIN47926/07 ) Sannista tuumaa. No yritystä kyllä oli mutta ilman apuja eivät nalkkiin jääneet. Niimpä sitten päätin vielä varmistaa Seljankan Teholla( FIN11017/04 ) jonka kanssa astutus onnistui kahteen kertaan ongelmitta.  Nyt kuitenkin on sitten mahdollista että mikäli Sanni tiineeksi tulee, voivat pennut olla vaikka molemmalle urokselle. DNA-testillä täytyy se sitten pentujen synnyttyä selvittää. Minulle hlö-kohtaisesti on ihan sama kummalle urokselle pennut ovat koska hyviä ovat molemmat ja erityisen sopivia Sannille. Ziru kävi tänään Tervolassa näyttelyissä, sai EH:n. 

10.4. Hupsista heijakkaa, ompas edellisestä päivityksestä kerinny vierähtää jo tovi. No eipä tässä kummoisisa tapahtumia ole ollutkaan.No nyt kuitenkin on sen verran että Pepita ja Sanni on nyt juoksussa. Molempien astutus tulee tapahtumaan ensiviikolla ja pennutkin siis syntyy samoihin aikoihin(HU HU)! Kerrompa ensiviikolla lisää miten tuo astutusrumba onnistuu... Donnakin(Doña Isabel) kävi lonkkakuvissa ja silmätarkastuksessa. Silmät terveet ja lonkat A:t tai B:t. Virallisia lausuntoja vielä odotellaan. Pari asiaa on näköjään tässä välillä unohtunut tänne kirjata, nimittäin Takita valittiin jo viidennen kerran kultadreeverinartuksi ja Sanni sai vähäniityn metsästystorven(paras alle 3-vuotias koira) dreeverijärjestön vuosikokouksessa maaliskuussa =)

1.3. Nyt on sitten jahtikausi paketissa. Ei saatu viimeisinä päivinä (su-to) jänistä vaikka tosissaan yritettiinkin. Molemmilla koirilla oli kyllä hyviä pitkiä ajoja ja jäniksiä nähtiinkin mutta ei tarpeeksi läheltä. Pientä yhteenvetoa kaudesta: tolleripuolella ei valitettavasti juurikaan kerrottavaa. Pepitan kausi meni hyvin, koira paranee vain kun ikää tulee lisää. Paljon hyviä noutoja, kanalintujahti Ok ja saatiin taas muutama linnunhaukkukin.

Zirulla hirvenhaukku alkaa pikkuhiljaa luonnistua. Emä ja vasa nurin ja kokeista HIRV-1 82,5p.

Dreevereillä sitten enemmän tapahtumia. Kokeissa tuli kasvateille paljon hyviä tuloksia. Valioitakin tuli pari lisää Ilo-Likka FIN MVA ja Sanni FIN & S KVA. Kasvateista nämä pari "peto/kaikenriistan"experttiä ovat myös ahkeroineet työmaallaan kovasti, Lunan(Ilo-Na) saldo 4 supia ja yli 20 jänistä. Iines(Ilo-Pilkku) taas 1 mäyrä, 5 kettua, 27 supia ja n.40 jänistä! Vinskikin(Ultra-Snabb) oli väläytellyt myös petoviettiä, ajellut muutamaan otteeseen ja pari kaatoa saatukin. Jäniksiäkin Vinskille kyllä ammuttiin. Sannin kausi oli loistava, kokeissa 4XVOI1 ja 1XVOI2. Jäniksiä saatiin paljon ja hyviä ajoja harvasekerta. Se on kehittynyt kovasti ja siitä on tullut sitkeä ajuri. Takitallekin saatiin jäniksiä ammuttua. Mitään vaivoja sillä ei koko kautena ole ollut vaikka ikää on jo 12v. Vielä jaksaa painaa tuntitolkulla lumimäärästä huolimatta, pisimmät ajot tälle talvea 4-5h (vaikka oli tarkoitus jo säästellä vanhusta, mutta kun vaan ei emäntä eikä koira malta ajolta pois lähteä). Ääni sillä alkaa olla aika heikko, sellainen käheä eikä oikeen kuulu. Sellainen vanhan koiran haukku...

Nuorimmatkin C-kasvatit ovat kaikki alkaneet ajella. Kaatojakin on melkein kaikille saatu. Ruotsin puolelta vaan tosi nihkeästi tulee kuulumisia (Cilla, Casper ja Candy).

Negatiivisia asioitakin tapahtui. Yktenä suurimpana niistä Kamun hukkuminen juuri ennen SM-kisoja. Sannin SM-kisatkin jäi väliin kun luulin sen olevan tiineenä mutta tyhjähän se olikin. Manun (Casanova) loppukaudesta todettu poskilihasrappeuma (suomeksi sanottuna) oli myös ikävä uutinen, onneksi on siitä täysin jo toipunut.

Pääasiassa siis hyvä kausi ja seuraavalta kaudelta taas odotan paljon lisää!

25.2. Leevin(Hunajan Don Carlos) virallinen lonkkakuvauslausunto B/B ja meidän Zirun lonkat A/A   =)

 24.2. Viikonloppuna taas paljon tapahtumia. Käytiin perjantaina katsomassa Pepitan tulevaa sulhoa, Höpöhännän Kevät-Konsti. Komea oli poitsu ja mukavan luonteinenkin. Vielä odotellaan Konstin silmätarkastuslausunto ennen kuin lyödään asiat lukkoon. Lauantaina sitten oli Teuvalla dreeverien suurajot jossa Sanni starttasi. Ajoi VOI1:sen 88,86pist ollen silti vasta viides. Tulostaso todella hyvä kun puolet koirista ajoi ykkösen! Sannilla oli kyllä voittokin lähellä, hävisi voittajalle vain kaksi pistettä ja pitkän erän ainoa 7min hukka oli täysin minun ansiotani...

17.2. Eilen Joni ampu Takitan ajosta jäniksen, kerkes ajella tunteroisen. Tänään oltiin sitten Manun (Hunajan Casanova) ajolla passittamassa jänistä. Hienosti otti ylös ja ajeli sitä viisi tuntia. Pariin kertaan jänis nähtiinkin mutta ei saatu nurin. 

13.2. Tänään käytiin sitten Pepitan ja Zirun kanssa lääkärissä. Zirulta kuvattiin lonkat, lääkäri sanoi että hyvältä näytti mutta odotellaan kennelliiton virallinen lausunto vielä. Silmät muuten Ok paitsi oikeasta silmästä löytyi pieni "poimu", diagnoosi retinal dysplasia (fokaali). Ei kuulemma haittaa mitään, täytyy sitten joskus vain urosta valittaessa ottaa se huomioon. Pepitan silmät oli Ok, ei mitään silmämuutoksia. Samalla tehtiin terveystarkastus pennuttamista varten. ELL Kaisa Wicström oli sitä mieltä että Pepita on erittäin hyvässä kunnossa pennuttamista varten. Nyt siis alkaa Pepitankin pennutushaaveet lähellä toteutumista.

10.2. Melko jänisjahtivoittoinen viikonloppu takana. Perjantaina Takita pari tuntia pupun perässä, lauantaina Sanni hurjat kuusi tuntia, eikä juurikaan vähennettävää. Jäniskin nähtiin useaan kertaan. Kimmo pääsi sitä kerran kokeilemaankin mutta varmistin oli jäätynyt ja jänis kerkes pöpelikköön ennen ku laukaus lähti. Tänään sitten Takita taas neljätuntia. Meillä ajokeli aivan huippu, koira menee juoksemalla hangen pinnalla. Meillä kaksijalkaisilla taas liikkuminen metsässä yhtä tuskaa kun melkein kantaa mutta kuitenkaan ei. Hiki virtaa kun siellä yrittää eteenpäin päästä. Tänään oli sitten lumikengät mukana, huomattavasti oli helpompaa. Viimeviikon aikana kävin läpi puhelimitse ja s-postitse Pepitan D-pennut. Yhtä omistajaa en yrityksistä huolimatta tavoittanut mutta kaikilla muilla menee tosi hyvin. Kaikki ovat hyvän luontoisia ja ovat olleet terveinä. Vain Leevillä on ollut vilja-allergian kanssa hiukan ongelmia. Leevi oli kerinnyt jo käymään lonkka- ja kyynäräkuvissa, kyynärät puhtaat 0/0. Virallista lonkkakuvauslausuntoa vielä kennelliitolta odotellaan. Pepitalla keskiviikkona lääkärintarkastus jossa katsotaan josko Pepita vielä kerran ryhtyisi äidiksi =D samalla kuvataan Zirun lonkat.

3.2. Tänään oltiin metillä vähän isommalla porukalla(Ari,Joni,Kimmo ja Merja). Ajureina Sanni ja Manu(Hunajan Casanova). Sanni ajeli hyvin ekaa 1h50min ja toista 47min(molemmista täydestä ajosta kiinni). Manulla vähän ylösottovaikeuksia, laitettiin se sitten lopulta Sannin ajamalle jänikselle. Manu sitä sitten ajeli vielä 1h45min. Sitten piti ottaa kiinni kun tuli pimeä.

1.2. Cössilläkin on alkanut ajot pikkuhiljaa kulkea. Viikko sitten puolentunnin ajosta kaato ja eilen 1,5h ajosta taas! Kuvakin löytyy Takita ja jälkeläiset galleriasta.

20.11. Pientä päivitystä taas välillä kotisivuille. Alkuvuosi on mennyt harvase päivä ajoja kuunnellessa. Kelit olleet hyviä(tosin ikävä hankikerros vähän rappaa), ja töitä vähän. Eilen oltiin Sannin kanssa pimeästä pimeää. Ensimmäisestä paikasta ei löytänyt yöjälkeä ollenkaan(lunta tullut yön aikana 10cm). Toisesta paikasta sitten löytyi ja ajeli sitä tunnin, sitten vaihdettiin taas paikkaa. Kolmannessa sitten tehtiin tulet mutta eipä keritty makkaroita paistaa kun jo toinen ajo lähti. Ajeli sitä vajaa pari tuntia. Kello oli puoli viisi kun sain koiran kiinni. Tänään sitten Kimmo ampui Takitalle parin tunnin ajosta jäniksen. Alkaa olla aika raskaat kelit vanhukselle, mutta ei näy haittaavan. Etenee hangessa hitaasti mutta varmasti =)  Hunajan Ultra-Snabb eli Vinski ja Hunajan Cindy Kajaanin KV näyttelyissä EH.

 1.1.2013 Vuosi vaihtui taas rakettien räiskeessä. Sunnuntaina meillä Iissä oli kokeet. Vinski(Ultra-Snabb) ajoi VOI2:sen ollen niukasti kokeen paras koira.

15.12. Ei näy ykkös-jaksolle loppua ;) Ziru eilen Hailuodossa haullui 84 pisteen ykkösen. Huippu päivä Zirulle, vielä kun hakua ja tottelevaisuutta vielä petraa niin huippu koira tulossa! Tänään sitten kinkkukokeissa Oulaisissa Otto-Poika ajoi VOI1:sen 78 ja rapiat(nyt yhtä vaille KVA) ja Sanni korjas koko potin, eli voitti kinkun VOI1:s tuloksella 86,98!

11.12. Tänään Sanni ajoi Haaparannassa ykkösen tullen samalla tuplavalioksi ( FIN & S KVA). Laitan arvostelut myöhemmin kun tulevat postissa...

9.12. Tänään Otto-Poika ajeli Oulaisissa VOI1:sen rapiat 77pist. Onnea kovasti Jormalle ja Otolle! Ziru taas haukkui hirveä useamman tunnin. Takitalle aamulla jänisajoa tunti(ei passitettu olleskaan), ja iltapäivästä vielä ketunajo jota ei kuiteskaan saatu.

8.12. Tälle päivää taas hienoja suorituksia kasvateilla, Hunajan Ilo-Likka ajoi AVO1:sen Rautalammilla ollen koko kisan paras. Nyt Likasta tuli siis FIN MVA samalla.Suomen maajoukue jäi taas kolmanneksi :( Sannilla eilen ja tänään tosi hyvä päivä. Eilen ajo 1,5h(aamulla -20 päivällä lauhtu.) ja tänään eka ajo 1,5h josta Joni ampu jäniksen. Ajo vielä toista n.40min jota ei edes passitettu, otin täydestä ajosta kiinni. Viikko siten oltiin Pahkakoskella. takitan ajoon(n.tunti) ammuttiin jänis. Sanni ajeli silloinkin n. neljä tuntia, paikoja oli hurlum mycket, jänis jäi kuites juoksemaan.  

  30.11. Ziru tänään reenaamassa Kimmon kanssa. 3,5h haukkua, ei hullummin ollenkaan. Vielä kun vähän petrausta kylmähakuun ja tottelevaisuuteen niin kyllä hyvä tulee.

27.11. Tulipa tehtyä oikea emämunausten emämunaus kun en käyttänyt Sannia heti alkujaan asiantuntevalla eläinlääkärillä ultrassa, kun nämä ultrassa näkyneet "pennut" kun oli sittenkin voin kakkaa suolenmutkassa. Tyhjäksi se sitten todellisuudessa paljastui kun aloin ihmettelemään miksi se ei liho ja käytin uudelleen oikealla eläinlääkärillä ultraamassa. SM-kisatkin jätin väliin ihan turhan takia... Ja eniten harmittaa pentuja varanneiden vuoksi kun jo menin varmaksi sanomaan että pentuja olisi tulossa... Ei auta itku markkinoilla =(

19.11. Ei onnistunut Elli sunnuntaipäivänä. Hyvästä hausta huolimatta ei löytynyt jänistä. Ei ollu edes herätellyt joten jälkiä ei varmaakaan sitten ollut. Lopullinen sijoitus 8. Tulostaso oli tosi heikko. Voittaja Rantapuron Roi.

17.11. Ultra-Smart oli eilen aloittanut koeuran hienosti ykkösellä =) Erä-Elli ensimäisen kisapäivän jälkeen neljäntenä...

16.11. Ziru kävi tänään ensimmäisissä kokeissa. Nollahan sieltä sitten tuli, ei löytynyt hirviä. Nyt jännätään seuraavaksi viikonloppu Erä-Ellin puolesta SM-kisoissa.

11.11. Uusinta ultra oli tänään, kova vipellys jo siellä masussa näkyi. Ainakin neljä pentua on tulossa =) SM-kisat siis jää väliin vaikka paikka sinne olis ollut plakkarissa. Ajatella, tänä vuonna olisi ollut kolme Hunajan koiraa SM-kisoissa jos kaikki olisi mennyt niin kuin olis toivonut.Onneksi Erä-Elli sentään on menossa sinne edustamaan Hunajan kenneliä.

7.11. Käytiimpä yrittään Sannin kanssa Ruottin puolella tulosta, ei onnistunu sitten alkuunkaan. Sanni ei saanu jänistä liikkeelle vaikka herättelikin kahta eri jänistä. Liekkö syynä musta maa ja valkea jänis...

4.11. Erä-Elli tänään taas parannellut pisteitään SM-kisoihin, ajo Kontionlahdella PM-kisoissa VOI1 83,05pistettä ja sijoius 2. Iineksellä(Ilo-Pilkku) oli kuulemma ollut tänään suht tapahtumarikas päivä. Nurin kaksi kettua ja mäyrä. Oli vielä lisäksi ajanut rusakkoa ja supia =D Sannikin on ultrattu ja kyllä siellä jotain näkyi, tosin oltiin vähän liian aikaisin liikkeellä kun vasta kolmeviikkoa oli astutuksesta...

28.10. Hieno viikonloppu jälleen takana. Erä-Elli ajoi Ilomantsissa VOI1:sen 78,05pist. ja Nitro(Olo-Neuvos) takoi hurjan VOI1:sen Ylivieskassa 96,75 pisteillä! ONNEA MOLEMMILLE! Me oltiin Kuivaniemessä pari päivää Sannin kanssa jänisjahdissa, molemmille päiville kaato saatiin.

21.10. Viikonloppuna tullut pari hyvää tulosta taas kasvateille, Erä-Elli naisajoissa VOI2 72,72pist. ja 4.sija, ohjaajana Iida Tolvanen. Kärsämäellä PM-kisoissa Otto-Poika VOI2 68,32pist. Pepitan ja Jessen pennut tänään 1V. Onnittelut ja rapsutukset kaikille! Nyt on sitten Takitakin juoksussa... 

19.10. Välillä vähän mukavempia uutisia, Kauko soitteli äsken ja kertoili Onnin(Ajo-Onni 10v.) kuulumisia. Ajelee vieläkin vuosi vuodelta vaan paremmin. Tänäänkin 4 tuntia jäniksen ajoa, Kauko oli istuskellut tulilla ja kuunnellut. Pitkin syksyä on kuulemma hyviä ajoja tullut ja ääntäkin antaa jo niin kuin pitääkin(nuorempana oli tiukahko). Olisihan sillä Kamullakin ollut varmaan useampi vuosi vielä jäljellä ilman eilistä tragediaa... Ziru juoksussa.

   18.10. Suuri suru painaa mieltä, tänään aamulla kuulin uutisen että Kamu(Hunajan Erä-Kaveri) oli hukkunut jänisajossa jyrkkäreunaiseen ojaan. Olen täysin sanaton ja surullien... RIP

14.10. Ziru haukkui taas tänään 1,5h hirveä. Sitten hirvi ui kahteen kertaan joen yli ja toinen koirakin sekosi samalle elukalle. Siinä vaiheessa Ziru puosi kyydistä. Cindykin oli tänään ottanut itse yöäljestä jäniksen ylös ja ajellut sitä 15min. Nyt on kaikki Tessan pennut jokta Suomeen jäi ajaneet ja osaavat itse ylöskin ottaa. Ruotsin puolelta ei ole tälle syksyä vielä kuulnut mitään, täytyypä ruveta kyselemään kuulumisia...

11.10. Sanni tänään astutettu. Uroksena FIN KVA Patu. Kuvakin löytyy Sanni,Ziru ja muuta kansiosta. Astutus onnistui hyvin, joten toiveet on korkealla...

7.10. Tänään Zirulle eka hirvenhaukku ja emä ja vasa nurin 2,5h töistä!!! Sanni juoksussa...

30.9. Mukavan rento viikonloppu takana. sai reenailla koiria ja metsästellä ihan rauhassa, ei ollut kokeita tai mitään reissuja haitolla. Eilen olisin saanut ammuttua molemmille (Takitalle ja Sannille) jänikset jos olisin niillä mielin metsällä ollut. Pepitan kanssa iltapäivästä kyllä käytiin "niillämielin" mutta mitään ei lähtenyt, ei siis siiven eskua nähty. Tänään sitten Sannille saatiin iso jänis nurin Pikku-Konista 1,5h ajosta. Ajo lähti Konin puolelta mutta jänis ui 40m väylän yli koira perässä. Kimmo pääsi ampumaan ensin kerran ohi(räpelsi kännykkää kun jänis tuli kopiksi) ja minä sen sitten lopulta sain... Ylösotoissa hankaluukusia Sannilla kun kestää niin kovin kauan. Tänäänkin ensin Ansakankaasta parituntia tyhjää ja Konissakin kesti tosi kauan ennen ku lähti. Eilenkin Laitakarissa haki ensin monta tuntia tyhjää, sitten Pauhusa lähti aika nopeasti. Herätelly se ei ollenkaan kumpanakaan päivänä. Takita sen sijaan sai kyllä jäniksen liikkelle nopeasti vaikka iltapäivästä sen kanssa metille pääsin. Nyt mun puolesta saa jänikset pitää henkensä ainakin lumentuloon saakka. Pakastimessa on niitä jo muutama jemmassa ja täytyy seurailla kantaa että onko niitä tarpeeksi tulevallekin vuodelle ajettavaksi...

23.9. Manulta taas terveisiä. Ari sai tänään ammuttua sille ekan jäniksen. Hienoa! Lisäsin kuvankin Takita kansioon...

22.9. Tänään Iin kokeissa Sanni ajeli kohtuu hyvän VOI2:sen ainakin siihen nähden kuinka paljon jänikset käytti teitä. Varsinkin ensimmäisen erän jänis Ultrapointin dogp-sivuiltakin katsottuna oli metsikön puolella vain n.200m!!! Hienosti se selvitteli tiepätkät, tosin tulihan siihen pari hukkaa, yksi pitkäkin(35min). Manultakin (Hunajan Casanova) terveisiä, on oikein ottanut urakaksi ajella joka kerta jäniksiä kun metillä käyny:) 

16.9. Erä-Elli se tänän taas ajaa paukutti VOI1:sen 82,99pisteellä.Ellillä nyt sitten tälle syksyä jo ajettuna 2XVOI1 ja 1XVOI2. Ei yhtään hullummin.

13.9. Eipäs ollut mitenkään huippuhyvä lintujahdin aloitus meillä. Oltiin taas Kuivaniemessä valtion mailla kolme päivää. Saalis minulla 2 pyytä ja jänis Takitan ajosta. Kimmolla sentään 3 teertä ja kalksi pyytä. Ei ollut kovin hirveästi poikuuksia ja aikuiset linnut kun tahtoo karata niin kaukaa... Saatiin kuitenkin taas Pepitalle yksi teeri-haukku puuhun. Pääsin hiippailemaankin haukulle mutta ammuin hyppyyn ohi...

Manu se vaan jatkaa hurjaa kehittymistään. Oli nyt selvittänyt yöjäljen ihan itse. Ajellut pikkusuttia niin että ajoaikaa oli kertynyt n.50min. Välillä oli ollut 40min hukkaa jonka oli selvittänyt sitkeästi ja ajo oli taas jatkunut häntäajolla. Ari oli kuitenkin joutunut ottamaan koiran täydestä ajosta pois kun oli pupu mennyt vaaralliselle pikitielle.

7.9. Käytettiin eilen Manua (Hunajan Casanova, 11kk) täällä Iissä treenaamassa ajohommia. Ensin Manu päräytti parin minuutin supiajon (supi olisi päässyt hengestään jos olisi ollut haulikko matkassa), sitten vielä ajoi jänistä 35min. Taisi olla Manun ensimmäinen kunnon jänisajo!

3.9. Yksi tärkeä juttu tässä tohinassa jäänyt kertomatta, nimittäin Hunajan Erä-Elli ajeli Ilomantsissa Junnu-ajoissa VOI1:sen 79,80 ohjaajana Iida Tonvanen.

2.9. Takita ajeli tänään todella hienosti melkein kolme tuntia. Tiepätkätkin meni kuin vettä vaan. Aluksi ajossa oli jänis jonka Kimmo pääsi kerran näkemään, se vaihtui jossain vaiheessa kuitenkin ketuksi. Kettu tuli Kimmolle passiinkin mutta tunari ampui väljemmältä puolen ohi ;) Zirukin pääsi töihin kun nähtiin hirvi pois lähtiissä. Ziru meni hirven perässä hurjat kahdeksan kilometriä ja tuli sitten pois omia jälkijään...

1.9. Sannista tänään Iin kokeissa KVA!!!!!!!!!!!!!!! Tässä arvostelut:Haku sopivan laajaa.Sopivasti herätellen yläsotto.Ajo sujuvaa ja sopivan rauhallista.Haukku kuuluva, keskikorkea, kaksiääninen ja kertova. Tottelevainen ja hyvä metsästyskoira.

21.8. Uutisia taas Ruotsin puolelta, Hunajan Ultra-Smart oli eilen näyttelyissä ollut ROP ja sai myös SERT:n. Hieno homma!Kyyhkyalotus meni hiukka alakanttiin, saatiin kuitenkin yhteensä 7 kyyhkyä. Sorsa-alotus oli taas pitkästä aikaa onnistunut. Pepitan kanssa oltiin kaksistaan passissa ja saatiin 6 sinikkoa, yhden raanakko-lapasorsan Pepita kävi minulle kaislikosta tuuppaamassa eteen ammuttavaksi. Pepitalla hieno päivä, tosin kuulossa alkaa vissiin olla välillä vikaa(tai sitten vaan valikoi milloin kuuntelee=))). Ainakin Hessu ja Huntti oli kans tosi toimissa, Huntilla saalissaldo 0 :( Hessulla paljon parempi, oli päässyt sorsia noutamaankin, hyvin oli poitsu suoriutunut ensikertalaiseksi. Sannikin kävi tälle aamua ensimmäiset ajot ottamassa tälle kautta. Kolmisen tuntia se jänistä ajeli, hukkasi lopussa tielle(mitä pitkin jänis pätki useaan kertaan).

30.7. Käytiin viime viikonloppuna dreverien kesäpäivillä Kauhajoella, Nummijärven leirintäalueella. Tooooooooosi mukava viikonloppu, oli huippua nähdä paljon dreeverituttuja pitkästä aikaa. Sunnuntaina oli päänäyttely. Kasvateista mukana Cössi JUN1 ERI SA, Olo-Neuvos KÄY EH, Otto-Poika VAL ERI SA ja Cindy JUN EH. Takita pyörähti myös kehässä ja sai EH:n hyvillä arvosteluilla. Mainittiin vielä että ikäisekseen hyvässä kunnossa. Kasvattajaryhmässä oltiin neljäntenä KP:lla. Arvostelu: Ryhmä muodostuu kahdesta eri pentueesta, kaikki punavalkoisia, 2 ERI:ä/SA:ta ja 2 EH:ta, kolmella vahva tiivis runko, yhdellä kevyt tiivis runko, kaikilla rauhallinen luonne, erinomainen karva, melko tasainen ryhmä.

18.7. Käytiin sunnuntaina Zirun kanssa Oulun näyttelyissä ja vituksi män! Kimmo sähläsi makupalan kanssa just kun tuomari katso hampaita ja tuomari sai käsityksen että Ziru yritti sitä näykätä ja sai siten EVA:n.

8.7. Leevi käväisi Annin kanssa kylässä viime viikolla, olipa melkoiset rallit Zirulla ja Leevillä =D Laitoin muutaman kuvankin Pepitan kansioon...

19.6. Tolleririntamaltakin kuulumisia, Alma(Doña Elvira) käväisi tänään kylässä omistajineen. Mukana oli myös perheen toinen tolleri Maisa. Nätti ja reipas tyttö oli Almasta tullut. Mirasatakin(Doña Valentina) tuli muutama kuva ja kuulumisia. Siellä näkyy olevan kesän vesileikit hoksattu =) Hessu(Don Diego) ja Sulo(Don Juan) ovat reenailleet Tanjan "opissa" Rovaniemellä pitkin kevättä ja kesää. Huntti(Be-Huntter) taas kävi keväällä polvileikkauksessa, ykkösen polvi taisi olla sitenkin pahempi tapaus. Onneksi poitsu on toipunut hyvin ja saa taas revitellä entiseen tapaan. Laitan kuviakin galleriaan...ja hoksasin galleriassa uuden ominaisuudenkin joka helpottaa kummasti kuvien järjestelemistä! Muutama vuosi siinä menikin ennen kuin tajusin =D

28.5. Viikonloppuna oli taas parit näyttelyt joissa kasvattejani oli arvosteltavana. Cindy Joensuussa pentuluokan 1. Arvostelut tosi hyvät, paitsi että tuomaria oli taas vähän arastellut. Ruotsin puolella Piteåssa taas Cilla samasta katraasta oli ollut ROP-pentu ja saanut KP:n.

19.5. Käytiin tänään Muurolan näyttelyissä pyörähtämässä, Pepita sai H:n ja Ziru SA ja PN3. Sanni ei taida tiineenä olla...

15.5. Tuli kuulumisia Tessan pennuista. Ruotsissa Candy oli n.kuukausi sitten ajanut ensimmäisen kerran. Kuvia tuli myös, oli kovasti emänsä näköinen tyttö. Suomen puolella Cindy oli myös ajaa päräyttänyt eka kertaa jänistä. Näyttelyissäkin olivat jo käyneet Kuusamossa. Arvostelut oli hyvät vain tuomaria oli pitänyt vähän ujostella.

21.4. Käytiin tänään Kajaanissa näyttelyissä, täytyy olla kyllä tyytyväinen päivään. Sanni sai EH:n, sen minkä se maksimissaan voikin saada. Arvostelut hyvät, moitittavaa lähinnä etupääsä niin kuin tiedossa olikin. Sannin näyttely-ura taitaapi jäädä tähän... Vinskikin oli myös näytillä(Ultra-Snabb), tällä kertaa sai sitten H:n.Pepita sai ERI:n mut ei SA:ta. Arvostelukin oli hyvä, moitittavat täälläkin oli tiedossa eli liikkuu leveästi edestä ja ahtaasti takaa. Ziru sitten avasi näyttely-uran VSP:nä ja sai SERT:n! Ja me kun lähdettiin vaan katsomaan että mitähän vikaa siinä mahtaa olla =))

12.4. Nyt meillä on sitten kaikki neljä juoksussa. Sannikin on astutettu, tosin meidän nähden eivät "nalkissa" olleet. Viikon päästä Kajaniin näyttelyyn kolmella koiralla...

6.4. Nyt on sitten Pepitakin juoksussa... Sunnuntaina ollaan lähdössän astutusreissuun Sannin kanssa. Toivottavasti tärppää..

2.4. Olipas mukavat pentuetreffit eilen! Paikalla oli viiden juniorin( Leevi, Sulo, Donna, Mira ja Hessu) lisäksi Pepita, Jesse, Ziru ja kolme lapukkaa. Ja ihmisväkeäkin oli mukana kiitettävästi, taisi olla jokaista koiraa kohden vähintään pari ihmistä. Juniorit saivat aluksi telmiä vapaana, oli melkoista punaturkkien vilinää =) Sitten saivat aikuiset koiruudet näyttää esimerkkiä erillaisista harjoituksista samalla kun pennut pääsivät tutustelemaan riistaan. Makkaratkin paisteltiin nuotiolla ja pannari kahvitkin kelpasi. Kuvia on galleriassa.

Lauantaina oli Orivedellä ollut Dreeverijärjestön kokous jossa Takita oli valittu taas jo neljännen kerran vuoden Kultadreeverinartuksi!

31.3. Nyt sitten Sanni suvaitsi tulla juoksuun. Aika tiukille menee astutuksen suhteen kun alunperin oli tarkoitus että pennut pitäisi saada maailmalle ennen elokuuta. Nyt mikäli astutus tapahtuu pääsiäisenä, pennut olisi luovutusiässä heinäkuun viimeisellä viikolla. Toinen miinus astutusta ajatelen on että kaksi alustavista varauksista perui joten nyt varauksia on vain yksi.  Huomenna mukava päivä tiedossa, meillä on Pepitan nuoremman pentueen kanssa pentuetärskyt! Kerrompa siitä täällä huomenna lisää.

3.1. Niin se jahtikausi taas vierähti. Taas saa seuraavaa odotella pitkän tovin.

Viimeinen päivä otettiinkin sitten pitkän kaavan mukaan. Ensin oltiin Takitan kanssa pari tuntia. Ajo meni rauhoitusalueelle josta otettiin koira pois. Sitten vaihdettiin koiraa, Sanni ajeli sitten viisi tuntia. Jäniksen näin useampaan kertaan mutta ainoa kerta kun se olisi tullut tarpeeksi lähelle että olisin voinut ampua, niin kanahaukka yllättäen yritti iskeä siihen. Niimpä päätin antaa jäniksen mennä ja tehdä siinä sivussa vähän riistahoitohommia...

26.2. Kiva ylläri täällä uutisia/ajankohtaista sivulla. Kaikki aikaisemmat kirjoitukset ovat yllättäen kadonneet!

Ei kai auta kuin laittaa tästä tähi-ajoilta tärkeimpiä päivityksiä ylös...

Sanni on tarkoitus astuttaa KVA Patulla FIN21239/07, kasv. Teuvo Kaunisto, om. Jyrki Vierula, Lapua. Juoksun pitäisi tulla vaan maaliskuuhun mennessä, mykäli menee kovasti pidempään, astutus siirtyy seuraavaan juoksuun.

Cössi, rapiat 4kk, oli ajellut viime viikonloppuna rusakkoa ja vielä kolmeen eri otteeseen.

Sannin kanssa oltiin eilen Suurajoissa. Sijoitus ei ollut häävi kun ei saanut toista jänistä liikkeelle. Ensimmäistä ajoi täydet 60min.

Ruotsin puoleltakin tuli mukavia kuulumisia.S JVA Hunajan Ultra-Smartin metsästys kausi oli mennyt mukavasti ja saalistakin oli saatu. Kutsumanimeltään Jack ajelee jänistä, kettua ja kaurista. Laitan kuvan galleriaan.

 

 

©2019 layout166 - suntuubi.com